Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
27 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa ziemniaczana z boczkiem

Składniki na 4 porcje: 500 g ziemniaków; 750 g mieszanych warzyw: marchewki, selera, pietruszki, cebuli; 200 g kiełbasy; 200 g boczku pokrojonego w kostkę; 4 cienkie plastry boczku ; 1 l bulionu warzywnego; 1/2 łyżeczki suszonego majeranku; 1/2 łyżeczki kminku; 1/4 łyżeczki pieprzu; 2 łyżkli oleju.

W rondlu o grubym dnie podsmażyć boczek w plastarach i pokrojony w kostkę. Dodać ziemniaki i cebulę pokrojone w kostkę. Smażyć, mieszając ok. 10 min.

Podlać bulionem, dodać obrane i pokrojone w duże kawałki warzywa. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do zupy. Wsypać przyprawy i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI