Co sposób gotowania mówi o mężczyźnie? Część 2

123rf.com

Sposób, w jaki mężczyźni przyrządzają jedzenie, zdradza sekrety ich osobowości. Jeśli jeszcze go rozgryzasz, poproś o kolację. Jeśli już go znasz, baw się, czytając ten tekst.
Mistrz grilla

Na działce on zawłaszcza teren przy gorącym i dymiącym grillu. Można na niego liczyć, że kupi odpowiednią rozpałkę, rozpali urządzenie i nie tak łatwo od niego odejdzie. Będzie strzegł kiełbas, karkówek i piersi kurczaka, żeby odpowiednio się przypiekły, posypywał papryką w proszku i nakładał na talerze. W międzyczasie otwierał będzie piwo i wychylał je. Zadba o to, żeby musztarda była ostra, podobnie jak marynata, w której leżały mięsiwa przed podaniem.

Mistrzowi grilla blisko jest do macho. To męski typ, który lubi zapach pieczonego mięsa, i lubi wieść prym, mieć kontrolę nad tym, co się dzieje na pikniku. Oraz w życiu. Jest możliwość, że ma w sobie sporo gniewu a nawet agresji. Jego zaletą jest skuteczne działanie i wysoka życiowa witalność. Dominant, który kipi testosteronem. Może mu się spodobać twoja kobiecość i delikatność, bo nie zna takich aspektów, lecz uważaj, bo jeśli w odpowiednim momencie nie staniesz ostro po swojej stronie, zje cię jak karkówkę!

Miłośnik mikrofalówki

Życia nie wyobraża sobie bez mikrofalówki i dań na wynos. Uważa, że to szybko i bez zawracania sobie głowy głupotami. Jedzenie to jedzenie, paliwo, żeby żyć. Kuchnia nie jest dla niego życiowym priorytetem. Fasolka po bretońsku, brokułowa z proszku czy gołąbki ze słoika i cóż więcej potrzeba do szczęścia? Może interesować się żużlem lub prowadzić z pasją warsztat samochodowy. Albo może nie poznał jeszcze kobiety, która go oszlifuje i pokaże jak smakuje chociażby tagliatelle z wędzonym łososiem.