ciasto marchewkowe- idealne na Święta

Przed Wami przepis na ciasto marchewkowe

Czas pracy 20 minut:-) to chyba nie za dużo, a smak jest przepyszny.
Dostałam przepis wraz z kawałkiem ciasta od swojej podopiecznej, zamieniłam składniki na te bardziej zdrowe i wyszło
moje ciasto marchewkowe

17888527_1468899046468266_1839167282_n

Ciasto marchewkowe z kremem pomarańczowym:

15 gr sody oczyszczonej,
2 łyżeczki cynamonu,
500 gr startych marchewek ( 5-6 dużych),
300 g maki kokosowej,
15 gr proszku do piecz.,
pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
300 ml oleju kokosowy,
szczypta soli,
350 gr cukru kokosowego
6 jaj.
WYKONANIE: ciasto- wszystkie suche składniki wymieszaj razem w dużym naczyniu, a potem dodaj marchew olej i jaja.
Mieszaj a na koniec odrobinę zblenduj.
Piec ok 1 godz w 190 stopni

KREM: 4 serki Philadelphia zwykle, 100 g miękkiego masła, 500 g cukru kokosowego, sok i skorka z pomaranczy- i tutaj dodawaj powoli i próbuj smak. Wszystko razem blendujesz i do lodówki najlepiej na noc żeby zgęstniało. Jak ciasto wystygnie przecinasz nitka na pół i kładziesz krem a resztę na gore i boki. Ja do kremu dodaje jeszcze płatki migdałów. Możesz posypać czymś na wierzchu:)

17910943_1468900593134778_1232823718_n

PODYSKUTUJ: