O ten przepis dostaję codziennie przypomnienia,
jeśli ktoś raz spróbuje tego deseru stanie się jego FANEM 🙂
Przepis nie jest moim autorskim, chociaż przygotowuję go „na oko”,
nie przywiązywałabym się do liczb podczas przyrządzania tej pyszności,
ale do własnego smaku próbując na bieżąco podczas robienia.
MASA BIAŁA
-Puszka mleka kokosowego
-Miarka odżywki (ja preferują waniliową, jeśli nie macie w domu polecam wanilię- coś co nada smaku potrawie)
-2 łyżeczki jakiegoś słodzika: xylitol, stevie, eryreol, miód
-2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w mniej niż połowie szklanki gorącej wody i wlewasz do miski
-wiórki kokosowe dosypujesz ile dusza zapragnie
Wylewasz do tortownicy, następnie wkładasz do lodówki aż stężeje
MASA CZERWONA
– np. Mrożone owoce- ja polecam truskawki i maliny- rozmrozić zmiksować dodać że 3 łyżeczki erytrolu/ miodu/ cukru kokosowego etc.
-2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w mniej niż połowie szklanki gorącej wody, następnie zalewamy masę białą i wkładamy do lodówki, aż całość stężeje
Pracy na 20 minut 🙂
Jeśli chodzi o dodatki jestem fanką dodania orzechów nerkowca do MASY BIAŁEJ
Życzymy Smacznego