Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Jaja faszerowane z  grzybami

Składniki:

Na 4 porcje:

3 jaja ugotowane na twardo
150 g pieczarek
1 cebula
1 drobno posiekany pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
sos sojowy do smaku
 

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i  kroimy w bardzo drobną kostkę. Pieczarki czyścimy, siekamy bardzo drobno i  przesmażamy razem z  cebulą na patelni z  rozgrzanym masłem. Ugotowane jaja kroimy wzdłuż i  wyjmujemy żółtka, które łączymy z  majonezem, pieczarkami i  cebulą oraz posiekanym szczypiorkiem. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Nadziewamy białka tak przygotowanym farszem.


Polecane przepisy

POLECANE KSIĄŻKI