1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie

Krem z  groszku

Groszek przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i  gotujemy do momentu, aż będzie miękki. Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku, całość miksujemy na gładką masę i  przecieramy przez sito. Dodajemy sól, pieprz, kmin rzymski oraz sok z  cytryny. Naszą zupę przelewamy do miseczek, dodajemy łyżkę jogurtu, posypujemy prażonymi migdałami i  dekorujemy rukwią wodną oraz oliwą.

Składniki
Na 4 porcje: 500 g groszku, 400 ml bulionu warzywnego lub mięsnego, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 garść uprażonych płatków migdałów, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 łyżka kminu rzymskiego, 1 łyżka oliwy, sok z  cytryny, sól i pieprz do smaku rukiew wodna do dekoracji

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze