Łosoś w marynacie cytrynowo – porowej


Pokrojone w plasterki pory wrzucić na rozgrzany olej i dusić na dość mocnym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sok z cytryny, dodać posiekany czosnek, sól, pieprz oraz natkę. Wymieszać i zdjąć z ognia. W dużym naczyniu ułożyć filety z łososia i przykryć marynatą z porem. Odstawić na godzinę do lodówki. A potem usmażyć na grillu łososia i zaserwować z duszonymi porami.

reklama

Składniki

4 porcje:

4 filety z łososia
4 pory
1/4 szklanki oleju rzepakowego
4–6 ząbków czosnku
posiekany pęczek natki
sok z cytryny
sól
pieprz

Czas przygotowania:

30 minut (dodatkowo godzina na marynowanie)

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu ZWIERCIADŁO

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »