Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Szparagi w panko z pieca

Składniki:



Na 4 porcje:


16 zielonych szparagów

250 g panierki panko

100 g tartego parmezanu

4 jaja

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Odcinamy zdrewniałe części szparagów. Jajka mieszamy na gładką masę i  doprawiamy solą oraz pieprzem. Panko wykładamy na blachę i  łączymy z  tartym parmezanem. Maczamy szparagi najpierw w  masie jajecznej, następnie panierujemy w  panko z  parmezanem. Jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę, powtarzamy ten proces. Panierowane szparagi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i  pieczemy w  piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Polecane przepisy

POLECANE KSIĄŻKI