1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie

Zupa krem z  pasternaku i selera

zupa krem
zupa krem

Cebulę kroimy w  piórka, obranego ziemniaka kroimy w  kostkę. Rozgrzewamy olej w  rondlu i  podsmażamy cebulę oraz ziemniaki. Dodajemy obrane, pokrojone w  kostkę pasternak i  seler, smażymy przez 4 minuty. Następnie zalewamy śmietanką, bulionem i  gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy masło i miksujemy, przecedzamy przez sito i  doprawiamy do smaku solą oraz  pieprzem. Zupę przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki
Na 4 porcje:
3 bulwy selera,
6 pasternaków,
1 biała cebula,
1 ziemniak,
sól,
pieprz,
500 ml śmietanki 30-proc.,
300 ml bulionu z  kurczaka,
3 łyżki zimnego masła,
2 łyżki oleju

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze