Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Zupa krem z  pasternaku i selera

Składniki:

Na 4 porcje:

3 bulwy selera,

6 pasternaków,

1 biała cebula,

1 ziemniak,

sól,

pieprz,

500 ml śmietanki 30-proc.,

300 ml bulionu z  kurczaka,

3 łyżki zimnego masła,

2 łyżki oleju

zupa krem

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w  piórka, obranego ziemniaka kroimy w  kostkę. Rozgrzewamy olej w  rondlu i  podsmażamy cebulę oraz ziemniaki. Dodajemy obrane, pokrojone w  kostkę pasternak i  seler, smażymy przez 4 minuty. Następnie zalewamy śmietanką, bulionem i  gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy masło i miksujemy, przecedzamy przez sito i  doprawiamy do smaku solą oraz  pieprzem. Zupę przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Polecane przepisy

POLECANE KSIĄŻKI