II Warszawski Festiwal Kulinarny: Strefa SENSu i Zwierciadła 

Wydawnictwo Zwierciadło serdecznie zaprasza na II Warszawski Festiwal Kulinarny podczas którego odbędą się m.in.:

SOBOTA

  • pokaz kulinarny Karoliny i Macieja Szaciłło pt. „Jedzenie które poprawia nastrój”, podczas którego autorzy zaprezentują dania z ich najnowszej książki. Autorzy pokażą, jak korzystając z wielu naturalnych narzędzi (m.in. przypraw) powrócić do równowagi.
    godz. 12:00, wstęp wolny
  • Wykład Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. „Jeść jak król” godz. 18:00, wstęp wolny
  • Wykład Hanny Stolińskiej Fiedorowicz pt. „O umiarkowanym jedzeniu i piciu”. Będzie m.in. o tym jak odżywiać się na co dzień, by jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i radością jedzenia. Czy zdrowe odżywianie w XXI wieku jest trudne? Czym jest dieta oparta na nieprzetworzonych produktach pochodzenia roślinnego?
    godz 18:20, wstęp wolny

NIEDZIELA

  • warsztaty kulinarne z Jolantą Naklicką-Kleser. Będziecie mieli okazję samodzielnie przygotować kiszonki wg przepisów z książki „Zdrowe przetwory”, a słoiczki zabrać do domu. NIEDZIELA, godz. 12:00.

Uwaga! Na warsztaty obowiązują zapisy. Formularz zapisu znajdziecie tutaj: https://warszawskifestiwalkulinarny.pl/pawilon-kulinarny-2/

Zapraszamy także do strefy Zwierciadła i SENSu w której kupicie wszystkie książki z rabatem 25%.

Pełny program Festiwalu na stronie wydarzenia: https://warszawskifestiwalkulinarny.pl

Tym razem hasłem przewodnim Festiwalu będzie wezwanie „Królewski stół” – pragniemy, aby jedzenie godne króla zagościło na naszych codziennych stołach.

Warszawski Festiwal Kulinarny łączy idee festiwalu, targów i konferencji z dobrym jedzeniem w roli głównej. Będzie promował idee związane z równoważonym rozwojem, bezpieczeństwem żywnościowym i sprawiedliwym handlem.

II edycja Festiwalu przyczyni się do poszerzenia wiedzy dotyczącej kulinarnych korzeni kuchni polskiej, a także warszawskiej. Odkryjemy tajemnice królewskiego stołu oraz Warszawy dwudziestolecia międzywojennego. Będziemy rozmawiali o tym, jak historyczne zwyczaje żywieniowe inspirują nas dziś

https://www.facebook.com/events/431781927248571/
https://warszawskifestiwalkulinarny.pl/