Książka "Przysmaki Ojca Mateusza" zdobyła nagrodę w plebiscycie "Najlepsza książka na Gwiazdkę" organizowanym przez serwis Granice.pl.
Jury uznało książkę za "najlepszą dla ciała i ducha".
Po pierwszych niepowodzeniach kulinarnych (11 sezonów temu) Natalia znacząco poprawiła swoje umiejętności kulinarne.
Ojciec Mateusz także polubił kuchnię swojej gospodyni – mówi nawet, że jej potrawy mają duszę.
"Przysmaki Ojca Mateusza. Domowa kuchnia Natalii" to kilkadziesiąt przepisów na znakomite dania - w tym potrawy kuchni regionalnej. Z każdą z nich związane są wspomnienia Natalii Borowik - opowieści, z których dowiesz się więcej o księdzu Mateuszu Żmigrodzkim, Waldku nazywanym pieszczotliwie „Pluskwą”, aspirancie Mietku Noculu oraz innych bohaterach serialu „Ojciec Mateusz”.
Szczególnie polecamy przepisy na świąteczne potrawy –