Dziś w Warszawie zostanie otwarta restauracja Nobu Warsaw. To już 46 lokal Nobu na świecie - marki założonej przez Nobu Matsuhisę, Roberta De Niro, oraz Meira Tepera.
Szefem kuchni warszawskiego lokalu został Yannick Lohou, który swoje doświadczenie zdobywał między innymi w Nobu Hotel Barcelona. Koncepcja warszawskiej restauracji Nobu, zgodnie z koncepcją marki, oparta jest na wykorzystaniu produktów wysokiej jakości, nietypowym łączeniu konsystencji oraz tworzeniu niezwykłych doznać smakowych. W filozofii marki liczą się również doznania estetyczne - kompozycje kolorystyczne dań.
Bazą kuchni jest klasyczna kuchnia japońska, ale wyraźnie widać w niej wpływy kuchni Ameryki Południowej, co jest efektem podróży szefa kuchni w tamte części świata. W menu dostępna będzie również sekcja Nobu Now z najlepszymi przepisami szefów kuchni restauracji Nobu na całym świecie. Dopełnieniem kulinarnych wrażeń jest wielodaniowe menu degustacyjne Omakase, w którym goście zamawiają dania, które będą dla nich niespodzianką... Na szczęście - dla gości- wcześniej przeprowadzony jest krótki wywiad dotyczący preferencji i gustu, więc zamówienie nie do końca jest "w ciemno".