1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Styl Życia

Nobu Warsaw. Poznaj ulubione danie Roberta De Niro

Black Cod Miso - jednym z wielbicieli tego dania jest Robert De Niro, co okazało początkiem długotrwałej przyjaźni między aktorem a szefem kuchni Nobu Matsuhisa, oraz powodem do otwarcia pierwszej restauracji Nobu w Nowym Jorku. 
(Fot. materiały prasowe)
Black Cod Miso - jednym z wielbicieli tego dania jest Robert De Niro, co okazało początkiem długotrwałej przyjaźni między aktorem a szefem kuchni Nobu Matsuhisa, oraz powodem do otwarcia pierwszej restauracji Nobu w Nowym Jorku. (Fot. materiały prasowe)
Zobacz galerię 8 Zdjęć
Dziś w Warszawie zostanie otwarta restauracja Nobu Warsaw. To już 46 lokal Nobu na świecie - marki założonej przez Nobu Matsuhisę, Roberta De Niro, oraz Meira Tepera.

Szefem kuchni warszawskiego lokalu został Yannick Lohou, który swoje doświadczenie zdobywał między innymi w Nobu Hotel Barcelona. Koncepcja warszawskiej restauracji Nobu, zgodnie z koncepcją marki, oparta jest na wykorzystaniu produktów wysokiej jakości, nietypowym łączeniu konsystencji oraz tworzeniu niezwykłych doznać smakowych. W filozofii marki liczą się również doznania estetyczne - kompozycje kolorystyczne dań.

Bazą kuchni jest klasyczna kuchnia japońska, ale wyraźnie widać w niej wpływy kuchni Ameryki Południowej, co jest efektem podróży szefa kuchni w tamte części świata. W menu dostępna będzie również sekcja Nobu Now z najlepszymi przepisami szefów kuchni restauracji Nobu na całym świecie. Dopełnieniem kulinarnych wrażeń jest wielodaniowe menu degustacyjne Omakase, w którym goście zamawiają dania, które będą dla nich niespodzianką... Na szczęście - dla gości- wcześniej przeprowadzony jest krótki wywiad dotyczący preferencji i gustu, więc zamówienie nie do końca jest "w ciemno".

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze