fbpx

Nobu Warsaw. Poznaj ulubione danie Roberta De Niro

Nobu Warsaw - japońskie
Zobacz galerię 6 Zdjęć
Black Cod Miso - jednym z wielbicieli tego dania jest Robert De Niro, co okazało początkiem długotrwałej przyjaźni między aktorem a szefem kuchni Nobu Matsuhisa, oraz powodem do otwarcia pierwszej restauracji Nobu w Nowym Jorku. (Fot. materiały prasowe)
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw. Poznaj ulubione danie Roberta de'Niro
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw
Nobu Warsaw. Poznaj ulubione danie Roberta de'Niro

Dziś w Warszawie zostanie otwarta restauracja Nobu Warsaw. To już 46 lokal Nobu na świecie – marki założonej przez Nobu Matsuhisę, Roberta De Niro, oraz Meira Tepera.

Szefem kuchni warszawskiego lokalu został Yannick Lohou, który swoje doświadczenie zdobywał między innymi w Nobu Hotel Barcelona. Koncepcja warszawskiej restauracji Nobu, zgodnie z koncepcją marki, oparta jest na wykorzystaniu produktów wysokiej jakości, nietypowym łączeniu konsystencji oraz tworzeniu niezwykłych doznać smakowych. W filozofii marki liczą się również doznania estetyczne – kompozycje kolorystyczne dań.

Bazą kuchni jest klasyczna kuchnia japońska, ale wyraźnie widać w niej wpływy kuchni Ameryki Południowej, co jest efektem podróży szefa kuchni w tamte części świata. W menu dostępna będzie również sekcja Nobu Now z najlepszymi przepisami szefów kuchni restauracji Nobu na całym świecie. Dopełnieniem kulinarnych wrażeń jest wielodaniowe menu degustacyjne Omakase, w którym goście zamawiają dania, które będą dla nich niespodzianką… Na szczęście – dla gości- wcześniej przeprowadzony jest krótki wywiad dotyczący preferencji i gustu, więc zamówienie nie do końca jest „w ciemno”.

  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze