1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Mufiny espresso

Mufiny espresso

Składniki
  • mąka 60 g
  • mąka ziemniaczana 60 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 80 g
  • sól szczypta
  • jajka 2 sztuki
  • płynna margaryna 100 g
  • kawa espresso 75 ml
  • NADZIENIE:
  • świeży ser 100 g
  • gęsta śmietana 1 łyżka stołowa
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • cukier puder 40 g
  • kakao do posypania
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i przy pomocy trzepaczki wyrobić gładkie ciasto.  2. Rozłożyć ciasto do foremek. Ustawić foremki na blasze do pieczenia i piec na jasnobrązowy kolor  3. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki nadzienia. 4. Nakładać masę na mufiny natychmiast po ich wstępnym podpieczeniu, gdy są jeszcze gorące i piec kolejne 10 minut przy takich samych ustawieniach. 5. Po ostygnięciu posypać mufiny kakao.  Więcej takich przepisów na
Podsumowanie przepisu
  Masa na wierzchu zapobiega szybkiemu wysychaniu ciasta. Dzięki niej mufiny pozostają świeże również następnego dnia.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze