1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Ciastka espresso

Ciastka espresso

Składniki
  • masło 250 g
  • cukier 180 g
  • cukier wanilinowy 2 opakowania
  • jajka 4 sztuki
  • mąka 250 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • świeżo zaparzone espresso 200 ml
  • ciemne krople/draże czekoladowe 100 g
  • mielone orzechy laskowe 100 g
  • POLEWA:
  • cukier puder 200 g
  • espresso 4 łyżki stołowe
  • likier kawowy 2 łyżki
Sposób przygotowania
1. Masło utrzeć na gładką masę, stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy i jajka. 2. Do masy dodać mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia, espresso oraz mielone orzechy. Na końcu dodać krople czekoladowe i wymieszać. 3. Rozprowadzić ciasto równomiernie na blasze do pieczenia i piec na jasnobrązowy kolor w 170 - 180 stopniach.   4. Cukier puder wymieszać z espresso i likierem uzyskując gładką masę. Posmarować nią upieczone, lekko ciepłe ciasto. Następnie pokroić na 20 kawałków Więcej takich przepisów na

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze