Z dniem 5 kwietnia 2013 r. w menu restauracji Marconi pojawiły sie zupełnie nowe, inspirowane
szampanem dania, które znakomicie komponuja sie z wytrawnym szampanem. |Z dniem 5 kwietnia 2013 r. w menu restauracji Marconi pojawiły sie zupełnie nowe, inspirowane
szampanem dania, które znakomicie komponuja sie z wytrawnym szampanem. |Z dniem 5 kwietnia 2013 r. w menu restauracji Marconi pojawiły sie zupełnie nowe, inspirowane
szampanem dania, które znakomicie komponuja sie z wytrawnym szampanem.
W restauracji w Hotelu Bristol po raz pierwszy spróbowac mozna nowatorskich kompozycji podkreślających smak i aromat szampana. Wykwintne, niekiedy niekonwencjonalne potrawy (bezkonkurencyjne lody z foie gras) stworzone zostały przez kreatywnego szefa kuchni restauracji Marconi Michała Tkaczyka.
MENU
Opiekany tunczyk teriyaki z aromatem trawy cytrynowej, sałatka z mikrokiełków i kumkwatu sous vide,
małże sw. Jakuba, młode sałaty z oliwa cytrusowa i pomaranczowa sola – 45 zł
Barwena smazona na pomaranczowej oliwie avocado, grillowane szparagi,
sos cytrusowy z rózowym pieprzem – 85 zł
Piersi perliczki z musem z przegrzebków i mandarynkowa pianka – 85 zł
Lody foie gras, sałatka z truskawek – 29 zł
Oferta jest dostepna w restauracji Marconi w terminie 5 – 24 kwietnia 2013 r. zaprasza do czarujacych wnetrz w stylu Art Deco, podzielonych na trzy sekcje, z których każda zachwyca niezapomniana atmosfera stworzona przez kryształowe żyrandole, błyszczące lustra, duże jasne okna i nastrojowe świece. To właśnie tu, w historycznym sercu Warszawy, goście Hotelu Bristol mogą odkryć świat niezwykłych kulinarnych doznań.