1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Jajka faszerowane

Nieodzowny składnik przyjęcia w każdym polskim domu i idealna potrawa na Wielkanoc. Jajka faszerowane - każdy dom ma na nie jakiś sposób...

8 ugotowanych jajek,

pół słoika majonezu,

łyżka posiekanego szczypiorku,

łyżka posiekanej papryki konserwowej,

sól i pieprz

świeżo ugotowane i obrane jajka przekrawamy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy, ucierając z majonezem na puszystą masę. Delikatnie mieszamy ze szczypiorkiem i papryką. Doprawiamy do smaku. Używając tuby z fantazyjną końcówką napełniamy połówki białek. Przechowujemy w lodowce do czasu podania.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze