1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Ramsauer Kasnock’n

Podczas mroźnej zimy nie musimy przecież tak bardzo uważać na kalorie! Przepyszna potrawa z kluseczkami i szarym tyrolskim serem - w klarowanym maśle.

Składniki 75 dkg mąki, 1 jajko (nie obowiązkowo), sól, masło klarowane lub inny tłuszcz, 10 dkg tyrolskiego szarego sera, pietruszka

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności przyrządzić Nockerl (kluski kładzione). Połączyć mąke z solą oraz wodą (można dodać jajko) rozprowadzić w naczyniu. Następnie zagotować posoloną wodę w garnku, do wrzącej wody kłaść porcje ciasta łyżeczką lub jeśli mamy maszynkę do Speztli przez maszynkę (można również używać durszlaka z dużymi oczkami) Gotować 10 min następnie odcedzić i polać zimną wodą. Na patelni sklarować masło. Dodać kluski kładzione i szary tyrolski ser i chwilę podsmażyć.

Wskazówka: Ser można również dodać wcześniej do masy. Jako dodatek dodawać ciepłą kapustę lub zieloną sałatę, lub też pieczone ziemniaczki ze słoniną. Dodać pietruszkę wedle uznania.

Przepis zamieszczony dzięki uprzejmości

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze