1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zdrowe święta z cateringiem dietetycznym Andrzejewski Przyjaciele

(Fot. materiały partnera)
Grudzień oznacza jedno – święta. Dla wielu z nas to czas spędzany w rodzinnym gronie. Jednak bardzo często nie mamy siły cieszyć się świąteczną atmosferą, bo jesteśmy zwyczajnie zmęczeni – sprzątaniem i… gotowaniem od rana do wieczora. Jest jednak sposób, żeby dać sobie odrobinę wytchnienia. W tym roku zamiast przygotowywać świąteczne potrawy – po prostu je kup.

Święta Bożego Narodzenia to najbardziej rodzinny czas w roku. Jednak mnóstwo osób zapomina, co tak naprawdę jest ważne, i wpada w wir przedświątecznych zakupów, sprzątania i gotowania potraw na wigilijny stół. To wywołuje złość, frustrację i przygnębienie. Zwłaszcza gdy zapominamy o sobie i skupiamy się na presji „Świąt idealnych”, a potem siadamy do stołu zmęczeni i nie potrafimy cieszyć się tym, co przygotowywaliśmy od kilkunastu dni.

Jednak święta nie muszą być stresogenne. Wybór zależy od ciebie. Ustal świąteczne priorytety, a będzie to doskonała okazja, żeby przeżyć coś, co przekształci się w piękne wspomnienia. Jak to zrobić? Chociażby zamawiając świąteczny catering – kupujesz gotowe, zdrowe i pyszne potrawy, a zaoszczędzony czas spędzasz z rodziną. Bez presji, bez nerwów – za to z uśmiechem na twarzy.

Zamiast gotować – zamów świąteczny catering

Okres świąteczny to jeden z najbardziej kreatywnych momentów w branży gastronomicznej. To wtedy szefowie kuchni starają się przedstawiać swoje wersje tradycyjnych i jakże dobrze kojarzących się potraw. Nie inaczej jest w przypadku Damiana Andrzejewskiego, CEO cateringu Andrzejewski Przyjaciele – catering dietetyczny.

Firma Andrzejewski Przyjaciele dostarcza przeróżnych rodzajów cateringu dietetycznego. Jak sami piszą: „Nie szalejemy z węglowodanami, trzymamy je na niskim poziomie. Dania tworzymy od zera. W naszej diecie pudełkowej nie uznajemy kompromisów! Słodzimy tylko cukrem kokosowym, agawą i naturalnymi miodami. Solimy głównie na różowo – solą himalajską, ale również naszą lokalną – kłodawską. Bazujemy na starosłowiańskich odmianach zbóż, takich jak płaskurka, orkisz, samopsza. Produkty mleczne i jajka kupujemy od małych ekologicznych gospodarstw rolnych, dlatego są w dużej mierze tylko dodatkiem do diety roślinnej”.

W grudniu Damian Andrzejewski przedstawia własną interpretację potraw świątecznych – dla mięsożerców, wegetarian i wegan.

Na stronie catering.andrzejewskiprzyjaciele.pl znajdziecie wszystkie informacje oraz przygotowane przez szefa Damiana paczki świąteczne. Dostępne są aż w 6 wariantach, także bez glutenu! Dodatkowo znajdziecie tam specjalną ofertę słodkości.

Paczki świąteczne możecie zamawiać nie tylko na właściwą Wigilię, ale już teraz. Zatem możecie je zamówić na Wigilię firmową, ze znajomymi lub cokolwiek tylko planujecie, a my zadbamy o to, żeby dania były na najwyższym poziomie. Pyszne, smaczne, zdrowe i świąteczne!

Poniżej znajdziecie menu – jest z czego wybierać!

(Fot. materiały partnera)

Zestawy z rybą i mięsem

Numer 1

  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Ravioli z borowikami 14 szt.
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Grzybowe krokiety jak u babci. 2 szt. – 300 gramów
  • Świąteczna sałatka jarzynowa z jajkiem – „kaczy żer” – 500 gramów

Numer 2

  • Świąteczny Beef Wellington z grzybami oraz szynką parmeńską – 500 gramów, sos na czerwonym winie 200 ml
  • Quiche na kruchym spodzie z łososiem wędzonym, gruszką, camembertem i rozmarynem – 18 cm – 700 gramów
  • Pasztet z królika z berberysem – 500 gramów
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Islandzkie masło sosnowe – 200 gramów

Numer 3

  • Tatar ze śledzia z suszonym pomidorem, natką pietruszki, czerwoną cebulą i sosem worcestershire na ostro – 400 gramów
  • Karp bez ości w galarecie – 800 gramów
  • Węgorz naturalnie wędzony – 150 gramów
  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 2 x 500 ml
  • Peklowany łosoś skandynawski w soli morskiej z koperkiem – GRAVLAX – 150 gramów
(Fot. materiały partnera)

Zestawy z rybą i mięsem bez glutenu

Numer 1

  • Świąteczna sałatka jarzynowa z jajkiem – „kaczy żer” – 500 gramów
  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Grzybowe krokiety bezglutenowe. 2 szt. – 300 gramów

Numer 2

  • Islandzkie masło sosnowe – 200 gramów
  • Bezglutenowy Beef Wellington z grzybami oraz szynką parmeńską – 500 gramów
  • Sos na czerwonym winie 200 ml
  • Quiche na kruchym bezglutenowym spodzie z łososiem wędzonym, gruszką, camembertem i rozmarynem – 18cm – 700 gramów
  • Pasztet z królika z berberysem – 500 gramów
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy

Numer 3

  • Peklowany łosoś skandynawski w soli morskiej z koperkiem – GRAVLAX – 150 gramów
  • Tatar ze śledzia z suszonym pomidorem, natką pietruszki, czerwoną cebulą i sosem worcestershire na ostro – 400 gramów
  • Karp bez ości w galarecie – 800 gramów
  • Węgorz naturalnie wędzony – 150 gramów
  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 1 litr

(Fot. materiały partnera)

Zestawy wegetariańskie

Numer 1

  • Świąteczna sałatka jarzynowa z jajkiem – „kaczy żer” – 500 gramów
  • Grzybowe krokiety jak u babci. 2 szt. – 300 gramów
  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami - 2 x 500 ml
  • Ravioli z borowikami 14 szt.
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml

Numer 2

  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Quiche na kruchym spodzie z gruszką, camembertem i rozmarynem – 18 cm – 700 gramów
  • Islandzkie masło sosnowe – 200 gramów

Numer 3

  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 2 x 500 ml
  • Grzybowe krokiety jak u babci. 2 szt.– 300 gramów
  • Korzenne buraczki z boczniakami, żurawiną i redukowanym czerwonym winem – 500 gramów
  • Boczniak smażony w galarecie z zielonym groszkiem – 800 gramów
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów

(Fot. materiały partnera)

Zestawy wegetariańskie bez glutenu

Numer 1

  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Grzybowe krokiety bezglutenowe. 2 szt. – 300 gramów
  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Świąteczna sałatka jarzynowa z jajkiem – „kaczy żer” – 500 gramów

Numer 2

  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Islandzkie masło sosnowe – 200 gramów
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Quiche na kruchym bezglutenowym spodzie z gruszką, camembertem i rozmarynem – 18 cm – 700 gramów

Numer 3

  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 1 litr
  • Grzybowe krokiety bezglutenowe. 2 szt. – 300 gramów
  • Korzenne buraczki z boczniakami, żurawiną i redukowanym czerwonym winem – 500 gramów
  • Boczniak smażony w galarecie z zielonym groszkiem – 800 gramów

(Fot. materiały partnera)

Zestawy wegańskie

Numer 1

  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Świąteczna wegańska sałatka jarzynowa – „kaczy żer” – 500 gramów
  • Ziemniaczane krokiety z grzybami leśnymi 2 szt. – 300 gramów
  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami - 2 x 500 ml

Numer 2

  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Islandzkie wegańskie masło sosnowe – 200 gramów
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml

Numer 3

  • Boczniak smażony w galarecie z zielonym groszkiem – 800 gramów
  • Ziemniaczane krokiety z grzybami leśnymi 2 szt. – 300 gramów
  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 1 litr
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Korzenne buraczki z boczniakami, żurawiną i redukowanym czerwonym winem – 500 gramów

(Fot. materiały partnera)

Zestawy wegańskie bez glutenu

Numer 1

  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Ziemniaczane krokiety z grzybami leśnymi 2 szt. – 300 gramów
  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Świąteczna wegańska sałatka jarzynowa – „kaczy żer” – 500 gramów
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy

Numer 2

  • Staropolski bigos wigilijny z suszonymi grzybami 2 x 500 ml
  • Tradycyjny pieprzny barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – 2 x 500 ml
  • Chleb z mąki i ziaren teff – z berberysem i skórką pomarańczy
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Islandzkie wegańskie masło sosnowe – 200 gramów

Numer 3

  • Korzenne buraczki z boczniakami, żurawiną i redukowanym czerwonym winem – 500 gramów
  • Boczniak smażony w galarecie z zielonym groszkiem – 800 gramów
  • Pieczony pasztet sojowy z żurawiną – 500 gramów
  • Wigilijna zupa grzybowa bez zabielania z suszonych borowików 1 litr
  • Ziemniaczane krokiety z grzybami leśnymi 2 szt. – 300 gramów

Paczka świąteczna kosztuje 199,70 – za 5 dań dla dwóch osób.

(Fot. materiały partnera)

Zestawy ciast

Do wyboru:

  • Naturalna tarta kajmakowa z orzechami pekan – 8 porcji – średnica 18 cm – 800 gramów
  • Sernik francuski z białą czekoladą, malinami i skorupką brûlée z karmelizowanego cukru – 8 porcji – 18 cm średnicy – 800 gramów
  • Korzenne brownie z suszonymi śliwkami, rumem i polewą z białej czekolady – 8 porcji – średnica 18 cm – 800 gramów
  • Bezglutenowa tarta kajmakowa z orzechami pekan – 8 porcji – średnica 18 cm – 800 gramów
  • Makowiec z rodzynkami, wiśniami, amaretto i cointreau - 8 porcji - 18 cm średnicy - 800 gramów
  • Tofurnik francuski z białą czekoladą, malinami i skorupką brûlée z karmelizowanego cukru – 8 porcji – 18 cm średnicy – 800 gramów
  • Korzenne brownie śliwka czekolada – 8 porcji – 18 cm średnicy – 800 gramów
  • Korzenne brownie bezglutenowe z suszonymi śliwkami, rumem i polewą z białej czekolady – 8 porcji – średnica 18 cm – 800 gramów
  • Bezglutenowa tarta kajmakowa z orzechami pekan – 8 porcji – średnica 18 cm – 800 gramów

Paczka słodkość to koszt:

  • 1 ciasto 89.70 zł
  • 2 ciasta 169.70 zł
  • 3 ciasta 199,90 zł
Damian Andrzejewski, CEO cateringu Andrzejewski Przyjaciele (Fot. materiały partnera)

  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze