1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Amarettini

Składniki
  • migdały bez skórki 250 g drobno zmielonych
  • cukier 200 g
  • aromat migdałowy 1/2 buteleczki
  • białka 4
Sposób przygotowania
  1. Zmielone migdały wymieszać z ok. 3/4 ilości cukru i aromatem migdałowym.
  2. Białko ubić na sztywno dodając stopniowo resztę cukru.
  3. Najpierw delikatnie mieszając dodać do piany 1/3 masy migdałowej, następnie stopniowo kolejne 2 części.
  4. Włożyć masę do szprycy z gładką końcówką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec na jasnozłoty kolor w 130-140 stopniach.
Więcej przepisów na
 
Podsumowanie przepisu
Migdały w skórce nie nadadzą amarettini ładnego jasnego koloru. Dlatego warto zadać sobie trud ich obrania. Aby to zrobić, należy zalać migdały wrzątkiem i po chwili odlać wodę. Usunięcie skórki będzie wtedy dość łatwe.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze