1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

(Fot. iStock)
(Fot. iStock)
Prosta receptura, łatwość wykonania i pyszny smak – to wystarczająca zachęta do własnoręcznego przygotowania zimowego deseru. Muffiny bananowe z masłem orzechowym doskonale sprawdzą się jako dodatek popołudniowej kawy czy rozgrzewającego kakao.

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • szczypta soli
  • 200 g maślanki lub jogurtu
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 g masła orzechowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Banany pokroić i odrobinę posolić. Rozgnieść widelcem na papkę. Zmiksować z cukrem, jajkami, masłem orzechowym oraz maślanką lub jogurtem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Masą wypełnić foremki do babeczek. Piec ok. 25–30 min. w 190 st. C.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze