1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Bajgiel z serem kozim, burakiem i roszponką

123rf.com
123rf.com
Podobno pierwszy bajgiel został upieczony w Krakowie, ale dziś z ich wyrobu słynie Nowy Jork. To smaczna śniadaniowa alternatywa dla kanapek. Oto przepis na wegetariański bajgiel.

Odpowiednio wypieczony bajgiel smakuje zupełnie inaczej niż każde inne pieczywo.  Samodzielne wykonanie ciasta jest pracochłonne, jednak bajgle kupione w piekarni również smakują doskonale. Warto na próbę przygotować je według sprawdzonego przepisu.

Składniki
bajgiel duży plaster sera koziego burak roszponka dressing jogurtowy marki Kühne sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Buraka obierz i ugotuj. Bajgla przekrój na pół i posmaruj dressingiem. Połóż ser kozi i posyp roszponką. Na wierzch połóż cienko krojone plasterki buraka. Dopraw solą i pieprzem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze