1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Boczniaki z czosnkiem

Boczniaki z czosnkiem

Składniki
  • boczniaki 500 g
  • czosnek 2 ząbki
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • olej 1 łyżka stołowa
  • masło 1 łyżka stołowa
  • sól
  • pieprz
  • cukier szczypta
  • cytryna sok z jednej
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie grzyby oddzielić od siebie, oczyścić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  3. Na Tepanie rozgrzać olej i masło i podsmażyć na nim grzyby. Dodać czosnek i przez chwilę wszystko razem podsmażać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
  4. Skropić grzyby sokiem z cytryny, przełożyć na talerz i podawać posypane posiekaną pietruszką.
Więcej przepisów na
|
  1. Wszystkie grzyby oddzielić od siebie, oczyścić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  3. Na Tepanie rozgrzać olej i masło i podsmażyć na nim grzyby. Dodać czosnek i przez chwilę wszystko razem podsmażać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
  4. Skropić grzyby sokiem z cytryny, przełożyć na talerz i podawać posypane posiekaną pietruszką.
Więcej przepisów na

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze