Składniki
- bagietka 1 sztuka (250 g)
- pomidor 1 sztuka
- czerwona papryka 1 mały strąk
- oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
- czosnek 2 ząbki
- zioła prowansalskie 2 łyżki stołowe
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
- Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
- Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.
Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 3-4 minuty
Więcej takich przepisów na |
- Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
- Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
- Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.
Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 3-4 minuty
Więcej takich przepisów na
Podsumowanie przepisu
Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.
|Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.