1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Bruschetta z pastą pomidorową i bazylią

123rf.com
123rf.com
Pamiętajmy, że aktywny wypoczynek związany z dużą utratą kalorii. Jak sprawić, aby mięc dość na cały dzień? Przygotujmy lekkie posiłki, które nie obciążą żołądka.

Odpowiednio skomponowane letnie menu to klucz do świetnego samopoczucia i promiennego wyglądu podczas wakacji. Oto szybki przepis na bruschettę.

Składniki
pomidory suszone (np. marki Kuhne) pieczywo na grzanki – 5 sztuk 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek garść liści świeżej bazylii garść czarnych oliwek bez pestek przyprawy: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Pieczywo pokrój w cienkie kromki i podsmażaj na patelni z dodatkiem oliwy do momentu, gdy zrobi się chrupiące. Następnie odłóż je na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Do wysokiego naczynia wrzuć pomidory z puszki. Dodaj pokrojone na pół oliwki, przeciśnięty przez praskę czosnek, liście bazylii i oliwę z oliwek. Dopraw do smaku. Przygotowane wcześniej grzanki posmaruj pastą pomidorową.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze