Psychologia 3 oznaki, że masz wyższą inteligencję emocjonalną niż inni ludzie. Te cechy świadczą o twojej empatii
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue'a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Muzyka „Kiedy opowiemy naszą najsmutniejszą historię, możemy się od niej uwolnić”. Nowy album Taylor Swift bije rekordy na Spotify
Kultura 9 nowych polskich produkcji trafi na Netflixa jeszcze w tym roku. Platforma zdradziła szczegóły
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Crostinis z mielonymi kotlecikami i sałatką z modrej kapusty Kuchnia Crostinis z mielonymi kotlecikami i sałatką z modrej kapusty 7 września 2012 Składnikisok żurawinowy 200 ml brązowy cukier 2 łyżki całe świeże żurawiny 50 g kapusta modra 200 g ocet winny 1 łyżka olej slonecznikowy 1 łyżka sól i pieprz mała cebula 1 szt kapary 2 łyżeczki żółtko 1 szt mieszane mięso mielone 150 g koncentrat pomidorowy 1 łyżeczkabułka tarta 1 łyżka masło sklarowane 1 łyżka jabłko 1 sztuka sałata rucola bagietka oliwa z oliwek Sposób przygotowania Sok z żurawiny amerykańskiej zagotowujemy z cukrem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Przebieramy świeżą żurawiną amerykańską. Dodajemy do gotującego się soku i czekamy, aż owoce zagotują się i lekko rozpadną. Odstawiamy całość do ostygnięcia i wyciągamy pozostałe części owoców. Modrą kapustę myjemy i kroimy na cienkie paski. Dodajemy wcześniej przygotowany sok z żurawiny, ocet, sól, pieprz i odrobinę cukru. Następnie dodajemy olej i całość mocno mieszamy i zagniatamy rękami. Odstawiamy na bok. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. 1 łyżeczkę kaparów siekamy. Mięso mielone zagniatamy z żółtkiem, cebulą, kaparami, koncentratem pomidorowym i bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe kulki. Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło i smażymy na nim kotlecik, aż lekko zbrązowieją. Jabłka myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda i kroimy w drobną kostkę. Rukolę myjemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki. Z przygotowanej kapusty odlewamy pozostałą marynatę i dodajemy żurawiny, rukolę, kostki jabłka oraz pozostałe kapary. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage