1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Grillowana polenta z miodem

Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 100 g kaszki kukurydzianej, 1/4 orzecha kokosowego, 25 dag masła, 2,5 szklanki mleka, miód (najlepiej rzepakowy). Czas przygotowania: 25 min plus 30 min chłodzenia.|Składniki na 4 porcje: 100 g kaszki kukurydzianej, 1/4 orzecha kokosowego, 25 dag masła, 2,5 szklanki mleka, miód (najlepiej rzepakowy). Czas przygotowania: 25 min plus 30 min chłodzenia.

Ugotować kaszkę na mleku, po zdjęciu z ognia dodać masło, zamieszać. Wylać do tortownicy na wysokość 2 cm, następnie wstawić do lodówki na 30 min. Pokroić kaszkę w kawałki jak tartę.

Rozgrzać mocno patelnię grillową, rozpuścić masło i kłaść kawałki polenty. Smażyć kilka minut z każdej strony, ostrożnie przewracając.

Kokos rozbić, zdjąć łupinę. Obieraczką do warzyw wykroić kilka pasków kokosa. Polentę wyłożyć na talerz, udekorować kokosem, polać miodem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze