1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Herbata imbirowa z żurawiną amerykańską

Składniki na 4 duże filiżanki: 0,7 l nektaru z żurawiny amerykańskiej, kawałek korzenia imbiru o długości 6-8 cm, 2 łyżki herbaty Earl Grey, 3-4 łyżki cukru, 2 pomarańcze,1 cytryna

Zagotować nektar. Imbir pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do soku, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać herbatę i cukier, gotować jeszcze przez 3-5 minut. W międzyczasie wycisnąć sok z pomarańczy, a cytrynę pokroić w plasterki. Herbatę przecedzić przez sitko, wymieszać z sokiem, podawać z plastrami cytryny. Rada: Nie należy zagotowywać soku z pomarańczy, ponieważ witamina C ginie w wysokiej temperaturze. Herbata imbirowa z żurawiną amerykańską nie tylko zapobiega przeziębieniu, podawana na zimno jest doskonałym napojem energetyzującym polecanym przy wiosennym przesileniu. Cranberry Marketing Committee

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze