Składniki
- Chleb tostowy 6 kromek
- Majonez 50 gram
- Salata lodowa 100 gram
- Jajka 2 sztuki
- Olej 50 ml
- Pierś kurczaka 100 gram
- Przyprawy do drobiu
- Plastry wędzonego boczku 50 g
- Pomidor 100 g
- Oliwki czarne 20 g
Sposób przygotowania
Warzywa umyj, sałatę porwij palcami na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój w plasterki. Pierś kurczaka zamarynuj w przyprawach do drobiu. Na patelni usmaż oddzielenie jajko sadzone, boczek i pierś kurczaka. Usmażonego kurczaka należy pokroić w plasterki. Przygotuj tosty z chleba. Każdy tost posmaruj majonezem i ułóż na nich składniki. Na jednym – sałatę, kurczaka i pomidora, na drugim – jajko i pomidora, na trzecim – boczek i pomidora. Złóż kanapkę z tych trzech warstw, pamiętając aby ostatnią warstwę odwrócić tostem do g.ry. Zepnij za pomocą wykałaczki ozdobionej oliwką. Kanapkę pokrój w trójkąty, uł.ż na talerzu i podawaj z frytkami.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Wiesław Kartasiński