Składniki:
800g-1kg ziemniaków
400g wiejskiej podsuszanej kiełbasy
100g kiszonej kapusty
300g mieszanych kolorów papryki
4 pomidory
50g cebuli
4 ząbki czosnku
2 szczypty kminku
3-4 łyżki otartego suchego majeranku
4-6 łyżek oleju
2 łyżki słodkiej papryki
bulion drobiowy
sól i pieprz do smaku
Paprykę, pomidory, cebulę i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Kiełbasę i czosnek pokrój w talarki.
Ziemniaki obsmaż w ActiFry na oleju. Dodaj kiełbasę i pozostałe warzywa. Dodaj wszystkie przyprawy. Zalej wywarem z drobiu.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj posiekaną kapustę.
Danie, które dzięki składnikom w nim zawartym stanowi pełnowartościowy posiłek, zawierający wszystkie niezbędne makroskładniki, witaminy oraz minerały wymyślił dla