1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

Lubella
Lubella
Podczas upałów apetyt słabnie, więc warto podkręcić go nie tylko smakiem, ale także samą barwą używanych składników. Aby przyrządzić prawdziwą ucztę nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu, skuś się na kolorowe jedzenie.

Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella, przygotował przepis na lekki i pożywny posiłek na letnie popołudnie. Makaron skomponował z najpopularniejszym skorupiakiem z bogactwa frutti di mare, czyli krewetkami. Ich delikatne mięso połączył ze świeżym sokiem z limonki oraz imbirem, który nadaje całemu daniu charakterystycznego, wyrazistego smaku.

 

Składniki
400 g makaronu Lubella Świderki Tricolore nr 15 200 g obranych surowych krewetek 3 ząbki czosnku 2 limonki 50 g masła mały kawałek imbiru olej sól, pieprz natka kolendry

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze