Składniki
- kotlety jagnięce 10 sztuk
- czosnek 2 ząbki
- olej z kiełków 3 łyżki stołowe
- sól
- pieprz
- tymianek
- rozmaryn
Sposób przygotowania
- Kotlety opłukać i osuszyć używając papierowego ręcznika. Czosnek obrać i drobno posiekać.
- Wszystko włożyć do zamykanego naczynia, polać olejem z kiełków, dodać pieprz, tymianek i rozmaryn. Następnie odstawić przyprawione mięso na 2 godziny.
- Rozgrzać Tepan i obsmażyć mięso krótko z obu stron. W środku mięso powinno być nadal różowe.
- Przyprawić solą i pieprzem oraz posypać siekanym tymiankiem.
Poziom mocy: 8-10
Czas smażenia: 6-8 minut
Więcej takich przepisów na |
- Kotlety opłukać i osuszyć używając papierowego ręcznika. Czosnek obrać i drobno posiekać.
- Wszystko włożyć do zamykanego naczynia, polać olejem z kiełków, dodać pieprz, tymianek i rozmaryn. Następnie odstawić przyprawione mięso na 2 godziny.
- Rozgrzać Tepan i obsmażyć mięso krótko z obu stron. W środku mięso powinno być nadal różowe.
- Przyprawić solą i pieprzem oraz posypać siekanym tymiankiem.
Poziom mocy: 8-10
Czas smażenia: 6-8 minut
Więcej takich przepisów na