1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Krabowe ciasteczka

1 puszka osuszonego mięsa krabowego, 4 łyżki stołowe bułki tartej, 8 świeżych liści bazylii, ¼ świeżo posiekanej białej cebulki, 2 cienko pokrojone wiosenne cebulki, 1 jajko, 1 łyżka stołowa sosu Heinz Tysiąc Wysp, olej do smażenia

2 stołowe łyżki bułki tartej umieść na talerzu. Zmieszaj wszystkie pozostałe składniki w dużej misce. Postaw patelnię na średnim ogniu i rozgrzej olej. Uformuj małe ciasteczka i obtaczaj je w bułce tartej. Każde ciasteczko smaż około 1-2 minut. Podawaj prosto z patelni z sosem Heinz Tysiąc Wysp, ketchupem oraz innymi ulubionymi sosami podanymi w białych kokilkach.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze