1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Krem czekoladowy

Składniki
  • ciemna czekolada 150 g
  • jajka 2 sztuki
  • likier Baileys, kawowy lub czekoladowy 4 łyżki
  • śmietana 250 ml
  • zagęstnik do śmietany 2 opakowania
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
Sposób przygotowania
1. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miski i stopić w kuchence mikrofalowej (450 W, ok. 3 minuty). 2. Jajka wymieszać do uzyskania konsystencji gęstej pianki, dodać likier i lekko schłodzoną czekoladę.  3. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier wanilinowy i zagęstnik. Dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki i wyjmować bezpośrednio przed podaniem. / Więcej takich przepisów na  /

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze