1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Babka kakaowa - wielkanocna

Babka kakaowa - wielkanocna

Składniki
  • mąka tortowa 175 gram
  • mąka ziemniaczana 175 gram
  • kakao 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • biały cukier 180 gram
  • majonez 4 łyżki
  • jaja 4 szt
  • cukier puder do lukru 200 gram
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • czekolada mleczna wiórka 100 gram
Sposób przygotowania
Babka niezwykle prosta. Wystarczy zmiksować jaja z cukrem dodać obydwie mąki i kakao z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy majonez. Pieczemy babkę 50 minut w 170 stopniach - forma z kominem. Po upieczeniu robimy lukier z cukru pudru i soku z 1 cytryny, polewamy wystudzona babkę; ścieramy czekoladę na wiórki i posypujemy babeczkę.
Podsumowanie przepisu
Moja rodzina uwielbia babki na Wielkanoc zawsze są różne baby .

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze