Składniki
- Międzybrodzki makaron gwiazdka 250 g
- bakłażan 3 szt.
- cebula 2 szt.
- masło 3 łyżki
- czosnek 4 ząbki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
- Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
- Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedna połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą.
- Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku.
- Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy w blaszce w 180 st.C przez około 30 minut.
Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka