1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Ciastko bezowe z kremem pistacjowym

Ciastko bezowe z kremem pistacjowym

Składniki
  • 4 bialka
  • 220g drobnego cukru
  • szczypta soli
  • Do kremu: 5 łyzek pistacji
  • Smietana 36procentowa 30 deko
  • laska wanilii
  • Cukier 10deko
Sposób przygotowania
 
  • Bezy: białka ubic na pianę,dodać 1/3 cukru, szczypte soli imiksowac, następnie1/3 cukru i miksowac, po czym dodać resztę cukru i miksowac. Do sztywnej piany dodać cukier puder i wymieszać delikatnie szpatulka. Na blasze łyżką nałożyć masę /po 2lyzki na każda beze w sporych odstępach. Piec w 120st przez 1.45-2 h aż bedą lekko bezowe, chrupiace z wierzchu, ciagnace sie w środku, wystudzic je
  • Krem z pistacjami: pistacje zmiksowac z 3 lyzkami smietany, żółtka, miazsz z wanilii   i 5 Dag cukru utrzeć na gładko. Ubic sztywna pianę z białek i dodać kremowke. Rozpuscic zelatyne, wystudzic i wymieszać wszystko, bezy przekroic na pól i nadziac kremem
  MaKo / menu obiadowe. Deser
Podsumowanie przepisu
Pyszny deser bezowy z pistacja

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze