1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Ciasto marchewkowe

Składniki
  • biały cukier 200 gram
  • jajka 2
  • maka 200 gram
  • proszek do pieczenia 2 lyzeczki
  • cynamon 1 lyzeczka
  • sol 1 lyzeczka
  • marchewka tarta 200 gram
  • ekstrat waniliowy 1 lyzeczka
  • serek philadelphia 90 gram
  • maslo 25 gram
  • cukier-puder 175 gram
  • orzechy pekan (moga byc wloskie, ale pekan lepsze)
  • olej slonecznikowy 200 ml
Sposób przygotowania
ciasto
  1. Ubij cukier, jajka, olej slonecznikowy- ok 5 minut mikserem.
  2. Po ubiciu dodaj make, proszek do pieczenia, cynamon i sol.
  3. Dodaj marchew, ekstrat waniliowy i orzechy
  4. Ciasto przelej do formy i wloz do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni
  5. Piecz przez godzine- po upieczeniu ciasto ostudz
masa
  1. Ubij serek, maslo i cukier puder mikserem. Uloz mase na ostudzonym ciescie.
Podsumowanie przepisu
Nawet po wielkiej uczcie goscie z zamilowaniem delaktuja sie tym smakolykiem

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze