Składniki
- chleb tostowy 4 kromki
- ser Aldamer MSM Mońki 4 plasterki
- szynka 4 plastry
- jajka 2
- masło 2 łyżki
- pieprz, sól, ketchup
Sposób przygotowania
- Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera.
- Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.
- W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, smażymy jajka sadzone. Czekamy aż białko się zetnie i lekko zarumieni od spodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Taką podpieczoną kanapkę wykładamy na talerz. Na górze kładziemy jajko sadzone. Smacznego!
Podsumowanie przepisu
Prosty przepis na smaczne francuskie tosty.