Składniki
- średnie cukinie 2 szt.
- mięso mielone 800 g.
- średnie cebule 2 szt.
- papryka 1szt.
- ząbki czosnku 4 ząbki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- pomidory 2 szt.
- musztarda sarepska Tarsmak 4 łyżki
- kwaśna śmietana 18% 3 łyżki
- ser żółty 150 g.
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojone w kostkę cebulę oraz paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nią cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i polać sosem z wymieszanej musztardy sarepskiej Tarsmak i śmietany. Całość posypać obficie startym żółtym serem. Piec w temp. 180°C przez ok. 45 minut.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.