1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Cukinia z grillowanym mięsem i czerwonym pesto

Zobacz galerię 3 zdjęcia

Składniki
  • mięso mielone
  • cukinia
  • pieprz kolorowy
  • czerwone pesto albo kupne albo domowe, raczej pikantne
  • olej z suszonych pomidorów takich ze słoiczka
Sposób przygotowania

Mięso mielone wcześniej grillujemy w piekarniku, bądź na patelni grillowej. Doprawiamy sporą ilością kolorowego pieprzu.

W kawałkach cukinii wykrawamy trójkąt, żeby zmieściło się mięso. W wyżłobienia wlewamy odrobinę oliwy (np. po suszonych pomidorach) oraz czerwone pesto.

Nakładamy mięso i ponownie zapiekamy wszystko około 10 minut.

Cukinia przesiąknie aromatem przypraw i już nikt nie będzie mówił, że ‘cukinia nie ma smaku’.

Podsumowanie przepisu

Często mówi się, że cukinia jest nijaka w smaku. Połączmy ją z mięsem mielonym, które także wymagania sporej ilości przypraw, żeby nabrało charakteru. A potem pozwólmy przenikać się aromatom. Uwaga! Danie banalnie proste i niewymagające czasu. Nie ma możliwości 'stania przy garach'.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze