Psychologia Zakupy w internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue’a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura Historie kobiet, które pragnęły zmieniać świat. Przed nami 21. festiwal Millennium Docs Against Gravity
Kultura Amy Winehouse w ugrzecznionej wersji. Nowa filmowa biografia ikony muzyki to cios dla fanów artystki
Muzyka „Kiedy opowiemy naszą najsmutniejszą historię, możemy się od niej uwolnić”. Nowy album Taylor Swift bije rekordy na Spotify
Kultura Twórca serialu „Reniferek” apeluje do fanów, by przestali szukać tożsamości bohaterów historii
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Kuchnia Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Sebastian Krawczyk 31 marca 2014 Składnikimasło 50gbiały cukier 135gczekolada (70 proc.) 210gciemny rum 2 łyżeczkimielony imbir 2 łyżeczkimielony cynamon 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy 1 łyżeczkajaja (oddzielone białka od żółtek) 5 sztcukier puder do posypaniaSposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Stop połowę masła i nasmaruj nim wnętrza 8 kokilek po 100 ml pojemności każda. Następnie obsyp je cukrem, tak żeby wewnątrz pokrył naczynka cienką warstwą. Roztop czekoladę z rumem, przyprawami, ekstraktem waniliowym i pozostałym masłem w dużej żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Nie mieszaj, dopóki czekolada całkiem się nie rozpuści. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż nieco ostygnie i wymieszaj dokładnie z żółtkami. W dużej, czystej misce ubij pianę z białek i pozostałego cukru na sztywno. Dołóż do mieszanki trochę czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie wymieszaj delikatnie resztę, pomagając sobie dużą metalową łyżką. Przełóż masę do kokilek, tak żeby je w całości wypełnić. Wyrównaj wierzch nożem i umieść na blasze. Piecz dokładnie 11 min, tak żeby były płynne w środku. Po wyjęciu podawaj od razu posypane cukrem pudrem, najlepiej z dobrymi lodami waniliowym. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage