1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

Składniki
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • musztarda francuska 4 łyżki
  • octu balsamicznego 1 łyżka
  • miód 1 łyżeczka
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • olej 1 łyżeczka
  • szczypiorek
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na cieńsze plastry. robimy marynatę. Do miseczki dajemy miód, pieprz kolorowy świeżo mielony, ocet balsamiczny, olej rzepakowy i sos sojowy mieszamy i macerujemy w nim mięso ok 2 godziny. Następnie smażymy mięso na patelni już bez tłuszczu. Kiedy mięso ma kolor złoty dodajmy masło i musztardę mieszamy i podajemy.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze