1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

ekspresowy barszcz MIX z mietą

Składniki
  • buraki 1 kg
  • rosół lub wywar z jarzyn 1 litr
  • śmietanka kremówka 50 ml
  • sok z cytryny 1
  • pieprz
  • sól
  • ziemniaki(pokrojone w kostkę i ugotowane) 0,5 kg
  • natka pietruszki pęczek
  • mięta pęczek
Sposób przygotowania
Do wywaru lub rosołu (opcjonalnie do gotującej się wody z kostką rosołową lub warzywną) wrzucamy pokrojone w kostkę buraki, gotujemy do miękkości  (ok. 10 minut), całość miksujemy, dodajemy  śmietankę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Na sam koniec dodajemy posiekaną miętę i zieloną pietruszkę. Podajemy barszcz z ugotowanymi ziemniakami.
Podsumowanie przepisu
Inna opcja barszczu (w szczególności dla niejadków). Polecam, bo jest po pierwsze bardzo szybki do wykonania , po drugie przepyszny i po trzecie zdrowy. Małgorzata Kozak

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze