1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Gruszki z żółtym serem i ciemną czekoladą

Składniki
  • świeże, twarde gruszki 2 sztuki
  • ser żółty Aldamer MSM Mońki 2 plasterki
  • kilka kostek ciemnej czekolady 2 kostki
Sposób przygotowania
Gruszki obieramy i kroimy na połówki, a następnie usuwamy z nich gniazdka z pestkami. Następnie kroimy owoc na ćwiartki i wykładamy na talerz. Między kawałkami gruszki umieszczamy grubsze plasterki sera żółtego. Całość posypujemy startą na tarce ciemną czekoladą. Przygotowany deser można podać z czerwonym winem.
Podsumowanie przepisu
Słodki przepis na jesienną pogodę.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze