1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

„Zupa z miodu”

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: miód pitny dwójniak lub krupnik, goździki, świeży imbir, cynamon, chałka drożdżowa, masło, ewentualnie gorąca woda. Czas przygotowania: 15 min|Składniki na 4 porcje: miód pitny dwójniak lub krupnik, goździki, świeży imbir, cynamon, chałka drożdżowa, masło, ewentualnie gorąca woda. Czas przygotowania: 15 min

„Zupa z miodu” polecana jest, gdy wracamy zziębnięci z przystanku autobusowego, z nart lub sanek. Jeśli jest za mocna, można ją rozcieńczyć gorącą wodą. My polecamy niedużą porcję bez wody.

Zagrzać w garnku krupnik lub dwójniak z przyprawami: goździkiem, cynamonem, posiekanym imbirem. Wlać do kubka lub miseczki. Podawać z kromką chałki posmarowaną masłem lub z grzankami z chałki usmażonymi na maśle.

Rozgrzewa.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze