1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa z orzechami

fot. Bogdan Biały / Zupa orechowa
fot. Bogdan Biały / Zupa orechowa
Składniki na 6–8 porcji: 400 g wołowiny lub jagnięciny, 3/4 szklanki łuskanych orzechów, łyżka mąki, łyżeczka utłuczonych nasion kolendry, 2 ząbki czosnku, łyżka ostrego sosu pomidorowego, 1/2 pęczka bazylii, 1/2 pęczka tymianku, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól. Czas przygotowania: 35 min|Składniki na 6–8 porcji: 400 g wołowiny lub jagnięciny, 3/4 szklanki łuskanych orzechów, łyżka mąki, łyżeczka utłuczonych nasion kolendry, 2 ząbki czosnku, łyżka ostrego sosu pomidorowego, 1/2 pęczka bazylii, 1/2 pęczka tymianku, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól. Czas przygotowania: 35 min

Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i zalać 7–8 szklankami zimnej wody. Zagotować, zebrać powstały osad, gotować, aż mięso będzie miękkie.

Do zupy dodać czosnek roztarty z solą oraz drobno posiekane lub zmielone orzechy. Mąkę rozetrzeć w szklance z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy i zagotować.

Zdjąć z ognia, dodać posiekane zioła i sos pomidorowy.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze