1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Koperkowo-serowe zawijasy

Zobacz galerię 3 Zdjęcia

Składniki
  • sznycle lub polędwiczki
  • ser żółty
  • ser feta
  • koperek
Sposób przygotowania
Mięso rozbijamy - żeby było w co zawijać. W środek zawijamy: kawałki fety, koperek, kawałki żółtego sera - żeby miało co się rozpuścić.

Pieczemy w piekarniku – 20 minut w 160 stopniach.

Nie solimy – sól będzie już zawarta w serach.

DO WYKORZYSTANIA: Z sera, który został po pieczeniu mięsa w piekarniku powstaje już po ostygnięciu smakowita kruszonka.

 

Podajemy np. z ryżem ze szpinakiem i kurkumą.

Do tego idealna jest sałata z naszymi ulubionymi dodatkami.

Podsumowanie przepisu
Lubisz urozmaicać? Twojej rodzinie znudził się tradycyjny schabowy? Dołącz do klubu mięsnych zawijaczy. Przykład koperkowo - serowy poniżej.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze