1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Ciasto z ananasem za kuchennymi drzwiami

Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień. Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu. Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu. Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli. Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'. Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku. Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach. Zjeść słodkie śniadanie!|Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień. Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu. Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu. Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli. Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'. Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku. Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach. Zjeść słodkie śniadanie!|Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień. Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu. Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu. Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli. Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'. Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku. Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach. Zjeść słodkie śniadanie!

Ciasto z ananasem

Składniki
  • ananas w kawałkach z puszk 300 g
  • syrop ananasowy 3 łyżki
  • masło 200 g
  • cukier 100 g
  • jajka 3 sztuki
  • proszek do pieczenia eko 15 g
  • cukier puder do posypania
  • mąka 400 g
Sposób przygotowania
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
  • Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kolejno jajka, a potem syrop ananasowy. Mieszamy.
  • Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy masę jajeczną. Mieszamy i dodajemy kawałki ananasa.
  • Ciasto przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i po 20 minutach przykrywamy folią aluminiową.
  • Pieczemy dalej ok . 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy środek nie jest płynny ( jeżeli jest, dopiekamy ciasto jeszcze kilka minut) i wyjmujemy z piekarnika.
  • Zostawiamy na 5 minut, wykładamy je z formy na kratkę i studzimy.
  • Posypujemy cukrem pudrem.
 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze